Konfucijevi instituti će ponuditi više inovativnih programa

596

Kina će produbiti reformu Konficijevih instituta podižući kvalitetu obrazovanja, unapređujući sustave i nudeći više inovativnih programa, stoji u članku koji je u srijedu objavio list Kineski obrazovni dnevnik.

Distribucija Konfucijevih instituta će biti optimizirana i imati će fleksibilnije i raznolikije satove, piše u članku koji potpisuje Ma Jianfei, zamjenik izvršnog čelnika Sjedišta Konfucijevih instituta.

“Uz to će energično podržavati učenje kineskog jezika u inozemnim osnovnim i srednjim školama i omogućiti kvalitetnije nastavne usluge,” rekao je Ma.

Lokalni fakulteti će biti unaprijeđeni u snažniju podršku iz Kine. Biti će zaposleno više kineskih dekana i nastavnika, rekao je Ma.

Konfucijevi instituti su potaknuti na pokretanje raznolikih kulturnih aktivnosti, proširenje Konfucijveih kineskih studijskih programa i organiziranje natjecanja kao što je Most kineskog jezika.

Ma je također istaknuo kako bi instituti trebali pojačati komunikaciju i razmjene između Kine i ostatka svijeta i učiti iz postignuća stranih zemalja.

Konfucijevi instituti igraju ulogu kineskih kulturalnih veleposlanika u inozemstvu od 2004. Ukupno 516 Konfucijevih instituta i 1 076 povezanih tečajeva je pokrenuto u 142 zemlje i regije, te su primili više od 9 milijuna studenata, rekao je Ma.

Samo u 2017. je preko 12,7 milijuna ljudi sudjelovalo u kulturalnim događajima koje su organizirali Konfucijevi instituti diljem svijeta.