Kinesko vodeće političko savjetodavno tijelo započelo godišnju sjednicu

49
13. saziv Nacionalnog odbora Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog vijeća

Treća sjednica 13. saziva Nacionalnog odbora Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog vijeća je u četvrtak poslijepodne započela u Velikoj dvorani naroda u Pekingu.


Xi Jinping i ostali kineski čelnici su u četvrtak izrazili žalost zbog života koje je odnijela bolest COVID-19. Pridružili su se Nacionalnom odboru Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog vijeća kako bi odali tihu počast mučenicima koji su umrli u borbi protiv bolesti COVID-19 i sunarodnjacima koji su izgubili živote u epidemiji.

Wang Yang, predsjednik Nacionalnog odbora Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog vijeća je predstavio radno izvješće političkim savjetnicima koji su se okupili kako bi raspravili o domaćim političkim, gospodarskim i društvenim pitanjima te uputili prijedloge.

Ovaj politički skup je zbog pojave koronavirusa odgođen za preko dva mjeseca.

Predloženi dnevni red godišnjeg zasjedanja uključuje saslušanje i raspravu o izvješću o radu Stalnog odbora Nacionalnog odbora Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog vijeća i izvješću u tome kako su obrađeni prijedlozi članova Nacionalnog odbora Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog vijeća nakon prethodnog zasjedanja.