Kinesko partijsko vodstvo dobija pohvale međunarodne zajednice za promicanje izgradnje sudbinske zajednice čovječanstva

894
kineski predsjednik Xi Jinping

U izvješću koje je predstavljeno na otvaranju 19. partijskog Nacionalnog kongresa, glavni tajnik Centralnog komiteta Komunističke partije NR Kine Xi Jinping pozvao je narode raznih zemalja da zajedno uspostave sudbinsku zajednicu čovječanstva.

Također, da pritom grade čisti i lijepi svijet obilježen trajnim mirom, općom sigurnosti, zajedničkim prosperitetom, kao i otvorenosti te tolerancijom.

Xi je naglasio i da kineska Komunistička partija svoj novi i veći doprinos čovječanstvu uvijek vidi kao svoju misiju.

Međunarodna zajednica smatra kako je Kina pod vodstvom Komunističke partije ustrajala na mirnom razvoju i izgradnji sudbinske zajednice čovječanstva što pruža veliku stabilnost uslijed neizvjesnog stanja na međunarodnoj sceni, ali i donosi dašak kineske mudrosti i programa reforme sustava globalnog upravljanja.

U članku singapurskih novina ”Lianhe Zaobao” stoji kako se međunarodna zajednica putem Xijeva izvješća može jasnije upoznati sa strateškim namjerama Kine te uočiti kako ta zemlja pridaje veliku pozornost stabilnosti, miru i međunarodnom poretku.

Bivši japanski premijer Hatoyama Yukio smatra kako inicijativa ”Pojas i put” uz načela uzajamnih konzultacije, izgradnje i uživanja plodova suradnje, predstavlja važan način za izgradnju sudbinske zajednice čovječanstva te pokazuje partijsku koncepciju na temu globalnog upravljanja.

BBC je izvijestio kako se u izvješću predstavljenom na otvaranju kongresa ističe nastojanje socijalizma s kineskim karakteristikama da proširi pristup zemljama u razvoju i modernizaciji uz doprinose kineske mudrosti i programe za rješavanje pitanja čovječanstva. U budućnosti će Kina svakako mnogo pozitivnije pristupiti središtu međunarodne scene.