Kinesko javno zdravstvo: Jača se sustav hitne pomoći

267
kinesko zdravstveno osiguranje

Kina će dodatno ojačati svoj sustav za hitne slučajeve u javnom zdravstvu, jer su se u suočavanju s epidemijom COVID-19 pokazala neka područja slabosti, izjavio je u subotu zdravstveni dužnosnik.


Li Bin, zamjenik šefa Nacionalne zdravstvene komisije, rekao je na konferenciji za novinare da će se uložiti više napora u naglašavanju prevencije, podržavajući pri tome i tradicionalnu kinesku medicinu (TCM) i zapadnu medicinu i kombinirajući rutinske prakse i stvarne reakcije u hitnim slučajevima.

Treba podići svijest ljudi o sprječavanju izvanrednih stanja u javnom zdravstvu i uspostaviti jedinstven i učinkovit sustav vođenja i zapovijedanja u odgovoru na hitne slučajeve u javnom zdravstvu, rekao je Li.

Dužnosnik je naglasio potrebu reforme i poboljšanja sustava prevencije i kontrole bolesti, te usredotočavanje na sprječavanje i kontrolu glavnih zaraznih bolesti i bavljenje izvanrednim situacijama u javnom zdravstvu, istodobno pojačavajući obuku i vježbe, kao i izgradnju mehanizma s višestrukim liječenjem.