Kineski turisti: Većina voli putovati neovisno o turističkim agencijama

1016
kineski turisti

Nekih 80,2 posto ispitanika, koji su sudjelovali u anketi China Youth Dailyja i čiji su rezultati objavljeni u srijedu, preferira izrađivati svoje vlastite putne planove bez da se pridružuje grupnim putovanjima za čije su rasporede zadužene turističke agencije.

Anketa, prilikom čijeg su provođenja prikupljena mišljenja 2 001 Kineza, pokazala je kako 86,7 posto njih voli putovanja.

Oko 63,3 posto njih vole neovisna putovanja jer na njima mogu praviti vlastite plan i raspored, dok 62,3 posto njih vjeruje kako je bolje putovati samostalno.

”Bez turističkih agencija turisti imaju više slobode. Mogu voziti i uživati u pogledu na krajolik pored ceste ili ako je cesta pogodna za bicikliranje onda ću svakako odabrati to,” istaknuo je Qin Mingxuan koji radi u jednoj financijskoj kompaniji u Pekingu.

Najdraži model prijevoza ispitanicima je cestovni promet za koji se odlučilo njih čak 74,4 posto.

”Želim biti slobodan od prisiljavanja turističkih agencija da posjetimo trgovačke centre u kojima ne možete raditi ništa osim kupovati. … Prije internetske ere, putni agenti su bili od velike pomoći za one koji su malo znali o svojim odredištima. S online putnim vodičima, danas je lakše neovisno putovati,” rekao je Qin.

U anketi se također navodi i ono što putnici koji vole putovanja neovisna o agencijama bi odnosno ne bi trebali raditi.