Kineski turisti biraju druga odredišta u Europi

896
turizam Francuska Eiffelov toranj

S obzirom na to da broj kineskih turista koji putuju u inozemstvo nastavlja rasti, organizacije za turizam diljem svijeta nastoje predvidjeti njihova buduća top odredišta…

Radi se o pitanju za čak milijardu dolara, ne samo milijun kako se ranije govorilo s obzirom na to da je početkom veljače čak 70% kineskih ispitanika reklo kako će ove godine putovati u inozemstvo dvaput ili više, što je porast od skoro 10% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Očekuje se da će taj trend rasti brzo u idućih nekoliko godina s najvećim brojem Kineza koji će putovati svijetom negoli ikada prije.

Tradicionalno, kada je riječ o putovanjima iz Kine prema Europi, turisti su više voljeli odlaske u središnji dio kontinenta odnosno u Francusku i Italiju, a ne toliko u UK.

To je djelomično zato jer su te zemlje pomalo olabavile vizni režim, primjerice viza za Francusku obuhvaća i onu za čitavi Schengen, no viza za UK pokriva samo tu zemlju. Situacija se neće lako promijeniti, no čini se kako se kineski turisti ipak ”odljubljuju” posebice od Francuske.

Za to postoje i neki veoma očiti razlozi, kao činjenica da je ta zemlja viđena kao jedna od nesigurnijih nakon terorističkih napada u 2015. i 2016. No postoje i neki manje očiti razlozi. U siječnju je predsjednik Kineske udruge putničkih agencija u Francuskoj Jean-François Zhou navodno izjavio za list Le Parisien kako terorizam, nasilje i pljačke tjeraju Kineze dalje od Francuske, prenosi CRI.