Kineski telekomi predstavili novu uslugu – slanje poruka na 5G

158
5G

Kineska tri velika telekom operatera u srijedu su predstavili novu uslugu – slanje poruka na 5G, za koju analitičari kažu da će vjerojatno otvoriti novu eru za društvene mreže, javlja China Daily.


China Mobile, China Unicom i China Telecom objavili su bijelu knjigu za uslugu slanja poruka putem 5G, u kojoj su navedeni tehnički detalji kako bi se pozvali proizvođači pametnih telefona da podrže novu uslugu.

Usluga tehničkog naziva “bogate komunikacijske usluga” ili RCS (rich communication services), je dizajnirana tako da zamijeni trenutne SMS poruke sustavom koji je bogatiji, omogućuje biranje iz telefonskog imenika i prijenos multimedije u pozivu.

Na primjer, pomoću nove usluge slanja poruka potrošači ne moraju preuzimati različite mobilne aplikacije. Oni mogu izravno kupiti karte za vlak i rezervirati letove slanjem poruka.

Ma Jihua, neovisni analitičar telekomunikacija, rekao je da će nova usluga razmjene poruka na 5G, ako se pravilno promovira, donijeti novu eru društvenih mreža i narušiti poslovanje društvenih mreža holdinga Tencent.

Foto: Su Yang za China Daily