Kineski premijer u Uzbekistanu i Tajlandu

259
Kineski premijer Li Keqiang

Predstojeća putovanja premijera Li Keqianga u Uzbekistan i Tajland imaju veliku važnost za učvršćenje suradnje među članicama ŠOS-a i zemalja u istočnoj Aziji.


Također, učvrstiti će kineske odnose sa Uzbekistanom i Tajlandom, rekao je visoki dužnosnik na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak.

Zakazano je da će premijer Li prisustvovati 18. sastanku Vijeća šefova vlada (premijera) Šangajske organizacije za suradnju (ŠOS) u uzbečkom glavnom gradu Taškentu, boraviti u službenom posjetu Uzbekistanu, prisustvovati 22. sastanku vođa Kine i ASEAN-a (10+1), 22. Sastanku čelnika ASEAN-a, Kine, Japana i Južne Koreje (10+3) i sastanku vođa 14. Istočnoazijskog samita u glavnom gradu Tajlanda Bangkoku prije boravka u službenom posjetu Tajlandu od 1. do 5. studenog.

“Li će razmijeniti dubinska mišljenja s čelnicima sudjelujućih zemalja o jačanju solidarnosti i uzajamnog povjerenja među državama članicama, izgradnji inicijative Pojas i put i suradnju u područjima kao što su gospodarstvo i trgovina, industrijski kapaciteti, povezanost, financije, investicije i međuljudske razmjene,” rekao je pomoćnik ministra vanjskih poslova Chen Xiaodong.