Kineski premijer Li Keqiang se sastao sa direktorima multinacionalnih tvrtki

188
kineski premijer Li Keqiang

Kineski premijer Li Keqiang se u četvrtak sastao sa direktorima multinacionalnih tvrtki, koji u Pekingu prisustvuju na sedmom samitu za okruglim stolom Globalnog vijeća izvršnih direktora.


Nekoliko multinacionalnih tvrtki su sudjelovale u procesu reforme i otvaranja Kine u ranoj fazi, istaknuo je Li. Dodao je i da nisu samo donijeli kapital, tehnologiju i upravljačku stručnost u Kinu, već su također osigurali veliko tržište, ubrali nagrade i ostvarili uzajamno korisne rezultate na višestrano zadovoljstvo.

Premijer je obećao da će Kina bezrezervno produbiti reforme, daljnje se otvoriti i izgraditi tržišno orijentiran, na pravilima temeljen i međunarodni poslovni okoliš. Kina također pozdravlja poduzeća iz svih zemalja kod širenja investicija u Kini i dijeljenja mogućnosti koje stvara razvoj Kine, rekao je Li.

Li je naglasio da bi razvoj Kine trebao biti temeljen na inovaciji i zaštiti intelektualnog vlasništva, što znači zaštitu inovacije. “Tretiramo sva poduzeća registrirana u Kini ravnopravno, bilo da su domaća ili inozemna. Zaštiti ćemo njihova legitimna prava i interese, uključujući intelektualno vlasništvo.”