Kineski premijer Li Keqiang pozvao na promicanje novog razvoja Kine

465

Kineski premijer Li Keqiang pozvao je na napore koji bi njegovali novu dinamiku rasta i promovirali razvoj nove ekonomije.

Tijekom svoje turneje inspekcije u pokrajini Hainan od utorka do petka Li je izjavio da je inudustrija turizma sveobuhvatna industrija koja pomaže potaknuti prodaju poljoprivrednih proizvoda te također promiče razvoj industrijskih proizvoda namijenjenih potrošačima.

Pozvao je na ulaganje napora u zaštitu interesa turista i stvaranje pravednog tržinog okruženja kako bi se potaknuo razvoj industrije turizma.

Lokalne vlaste trebale bi ohrabrivati poduzetništvo i inovacije, stvarati okruženje koje tolerira promašaje te stvoriti dovoljno radnih mjesta, budući da milijuni studentata sa sveučilišta i obrtničkih škola ulaze na tržište rada svake godine, rekao je Li.

Naglasio je da sve razine uprave trebaju pojednostaviti administraciju, poboljšati svoje usluge, kao i podići učinkovitost u administraciji i dodijeli sredstava.

Pozvao je na ulaganje većih napora u razvoj nove ekonomije i inovaciji novih poslovnih modela kako bi se poboljšao životni standard ljudi i potaknulo gospodarstvo.