Kineski predsjednik Xi Jinping istaknuo čvrstu provedbu glavnih reformi

1021
Kineski predsjednik Xi Jinping Kineski predsednik Si Đinping

Na sedmom sastanku središnjeg odbora za produbljenje ukupnih reformi, održanom utorak, kineski predsjednik Xi Jinping je istaknuo čvrstu provedbu glavnih reformi.


Xi je naglasio napore za popravljanje problema formalnosti radi formalnosti na temeljnoj razini kroz reformu, nastavak jačanja osjećanja ispunjenja, sreće i sigurnosti kod ljudi i bezrezervnu provedbu glavnih reformnih politika i mjera.

Sudionici su se složili da za postizanje nove faze razvoja zapadnih regija na velikoj razini, treba provesti mjere usredotočene na prioritete, rješavanje nepravilnosti i učvršćenje slabih točaka.

S udruženim razvojem Pojasa i puta ostvariti će se visoka razina otvaranja i razvoja

S udruženim razvojem Pojasa i puta koji igra glavnu ulogu, zemlja bi trebala ubrzati izgradnju prekograničnih ruta i regionalnih središta te unaprijediti infrastrukturnu mrežu radi visoke razine otvaranja i gospodarskog razvoja.

Sudionici su se složili da trebaju biti uloženi napori za promicanje daljnje integracije umjetne inteligencije s realnim gospodarstvom, produbljenje reformi i inovacije, optimizacije institucionalnog okoliša i jačanje inovacijske vitalnosti poduzeća.