Kineski predsjednik Xi i grčki predsjednik Pavlopoulos: Kina i Grčka će udružiti mudrost za zajednicu koja dijeli budućnost za čovječanstvo

315
Kina i Grčka Kineski predsjednik Xi i grčki predsjednik Pavlopoulos

Kineski predsjednik Xi Jinping i njegov grčki kolega Prokopis Pavlopoulos su se u ponedjeljak složili da će izgradnji zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo doprinijeti s mudrošću drevnih istočnih i zapadnih civilizacija.


Zbog toga su se dvojica predsjednika tijekom sastanka složili da će učvrstiti uzajamno političko povjerenje, produbiti praktičnu suradnju i promicati dijalog među civilizacijama.

Xi je rekao da rezonira s grčkim predsjednikom svaki put kad razgovaraju i da Kina rezonira s grčkom svaki put kad komuniciraju.

To je zbog toga, rekao je Xi, što kao dvije zemlje s drevnim civilizacijama Kina i Grčka dijele zajedničko ili slične vizije i ostvarile su nacionalnu modernizaciju i razvoj kroz naporne borbe.

Pozvao je dvije zemlje da zajednički prodube suradnju, promiču dijalog među civilizacijama, zagovaraju pravedniji i racionalniji međunarodni poredak i dopuste Kini i Grčkoj, dvije zemlje s drevnim civilizacijama, da sjaje novim sjajem u novom dobu.