Kineski porezi za pojedince će biti daljnje smanjeni

299
kineski porezi

Kineski porezi za pojedince će biti daljnje smanjeni unapređivanjem i boljom provedbom mehanizma posebnih izuzeća od poreza na dohodak.


Mehanizam je smanjio poreze za preko 440 milijardi juana (približno 62,5 milijarde američkih dolara) za 250 milijuna poreznih obveznika u prvih devet mjeseci ove godine, stoji u izjavi objavljenoj nakon izvršnog sastanka Državnog vijeća u srijedu kojim je predsjedao premijer Li Keqiang.

Posebna izuzeća od poreza na dohodak pojedinaca su namijenjena smanjivanju poreznih tereta za osobe koje imaju određene troškove. Ti troškovi pokrivaju šest područja, uključujući obrazovanje djece, nastavak obrazovanja, medicinsko liječenje za ozbiljne bolesti, kamate na kredite za stanove, stanarinu i skrb o starijim osobama.

Na sastanku je odlučeno o daljnjim smanjenjima poreza za skupine s niskim i srednjim dohotkom. Donesena je privremena odluka o izuzeću onih čiji ukupan godišnji dohodak nije veći od 120 000 yuana unutar razdoblja od dvije godine iz obveze prijave namirenja i plaćanja poreza na dohodak pojedinaca.