Kineski pametni telefoni glavna atrakcija na Svjetskom kongresu mobilne tehnologije u Barceloni

683

Kineski proizvođači pametnih telefona su zauzeli središnje mjesto na aktualnom Svjetskom kongresu mobilne tehnologije u Barceloni.

Huawei je upravo predstavio svoj prvi Windows tablet MateBook, čija cijena iznosi oko 800 dolara na američkom tržištu.

Tvrtka ZTE je također predstavila ZTE Blade V/7.

Uređaj s velikim ekranom dolazi s 13 megapikselnom stražnjom i 5 megapikselnom prednjom kamerom.

Xiaomi će u srijedu po prvi puta u Europi predstaviti svoj Mi5.

Adam Zeng, glavni direktor ZTE Mobilnih uređaja, izjavio je da tvrtka uvjerena u postizanje veće snage na ključnim stranim tržištima.

“U budućnosti, naša strategija je iskorištavanje našeg uspjeha u Kini i SAD-u te europskom tržištu, kao i širenje u ostalim strateškim zemljama diljem svijeta. Nadamo se da će ZTE u idućih tri do pet godina postati jedan od tri najuspješnija prodavača pametnih telefona na tim tržištima.”.

Veliki igrači na tržištu mobitela zbog toga svjedoče sve većoj konkurenciji od strane kineskih brandova, posebno kada je riječ o mobitelima srednje cijene.

Nicole Scott je jedna od promatrača industrije.

“Na Svjetskom kongresu mobilne tehnologije vidimo veliki utjecaj kineskih proizvođača. Svi predstavljaju telefone srednje cijene, jer se sve temelji na cijeni, kao i na tome da uređaj ne mora nužno imati visoke specifikacije, već mora samo raditi jako dobro.”.

Svjetski kongres mobilne tehnologije je najvažniji svjetski događaj u ovom sektoru.

Na četverodnevnom događaju sudjeluje više od dvije tisuće tvrtki sa svojim proizvodima, a očekuje se da će biti oko 95 tisuća posjetitelja.