Kineski pametni mobiteli popularni u Rusiji

1020
Huawei

Pametni mobiteli izrađeni u Kini u januaru ove godine držali su veći postotak ruskog tržišta nego prije godinu dana, izjavili su lokalni trgovci.

U januaru 2017. godine, prodaja pet kineskih brendova – Lenova, Huaweija, Meizua, Xiaomija i ZTE-a – ukupno je iznosila 24 posto ruskog tržišta, a prihodi 19 posto, što je povećanje od 19 posto u području prodaje i 13 posto u prihodima, otkrio je prodavač elektroničke opreme M.video.

Ruski potrošači na proizvođače kineskih mobitela više ne gledaju kao na dobavljače jeftinih mobitela, izjavio je Sergej Tihonov, glasnogovornik Svjaznoja.

Tihonov tvrdi da su prije kineske verzije pametnih telefona uglavnom bile nižeg cjenovnog ranga, no sada spadaju i u srednju i višu cjenovnu kategoriju.

Zahvaljujući visokoj kvaliteti ovogodišnijih kineskih “flagship” modela, ali i onih iz 2016. poput Huaweijevih P9, P10, P10+, Mate9, te Honora, Xiaomijeve Redmi serije i Mi5, ali i ostalih kineskih proizvođača gdje je omjer cijena – kvalitet vjerovatno među najboljim u svijetu, kineski proizvođači su osigurali stabilan rast na globalnom tržištu mobilnih uređaja visoke klase.