Kineski okoliš i resursi: U pet godina registriran 1 milijun sudskih predmeta

446
Kineski okoliš i resursi

Otprilike 1,08 milijuna prvostupanjskih sudskih predmeta o okolišu i resursima registrirano je u Kini u petogodišnjem razdoblju od osnivanja Sudskog suda za okoliš i resurse u lipnju 2014.,na Vrhovnom Narodnom Sudu (SPC), izjavio je potpredsjednik Vrhovnog suda u utorak.


Jiang Bixin otkrio je taj podatak na konferenciji za novinare kojom se obilježava peta obljetnica gore spomenutog presudnog suda koji je stvoren da vodi rad na pregovaranju u vezi s okolišem i resursima širom zemlje, zajedno sa potezima SPC-a da pojača rad na tom području.

U tom je razdoblju registrirano više od 113.000 novih kaznenih predmeta o okolišu i resursima te zaključivanju više od 108.000 slučajeva ove vrste usred intenziviranog suzbijanja zločina zagađenja i štete okoliša, rekao je Jiang.

Između svojih napora za poboljšanjem sustava, mehanizama i načina rada na odlučivanju u vezi s okolišem i resursima, SPC je tražio stalni napredak u formiranju sudskih tijela specijaliziranih za rješavanje predmeta o okolišu i resursima na sudovima različitih razina.