Kineski navigacijski sustav Beidou za pružanje jedinstvenih usluga

254
navigacijski sustav Beidou

Kineski navigacijski sustav Beidou će omogućiti jedinstvene usluge globalnim korisnicima nakon završetka njegove izgradnje 2020. godine.


Uz osnovne usluge pozicioniranja, navigacije i vremena, BDS će moći pružati šest kategorija posebnih usluga koje ga razlikuju od ostalih sustava, rekao je glasnogovornik BDS-a Ran Chengqi na konferenciji za novinare.

Satelitski sustav povećavanja BDS-a pružit će usluge preciznosti i visokog integriteta korisnicima u civilnom zrakoplovstvu, pomorstvu, željeznici i drugim industrijama.

Kroz precizno pozicioniranje točaka, BDS će korisnicima u Kini i okolnim mjestima pružiti dinamičko pozicioniranje na decimetar i statičko pozicioniranje na razini centimetra, udovoljavajući time potražnji za visoko preciznom uslugom u područjima poput geodetske izmjere i mapiranja, poljoprivrede i automatske vožnje.

Petak obilježava jednogodišnju obljetnicu kineskog BDS-3 sustava pružanja globalnih usluga. Kina će završiti izgradnju BDS-3, s još dva satelita koja će biti lansirana prije lipnja 2020. godine.