Kineski lijekovi protiv raka: Bit će ubrzano korištenje novih lijekova

173
kineski lijekovi protiv raka

Kina će dodatno skratiti vrijeme potrebno za registraciju i odobrenje novih lijekova za rak i smanjiti cijene istih.

Stručnjaci će se okupiti kako bi odabrali nove lijekove s ciljem zadovoljavanja hitnih kliničkih potreba, dok će se poboljšati uvozne politike kako bi se lijekovi brže mogli koristiti u Kini, navodi se u priopćenju objavljenom u ponedjeljak nakon izvršnog sastanka Državnog vijeća kojim je predsjedao premijer Li Keqiang .

Kina će pojačati napore kako bi osigurala raniju dijagnozu i liječenje raka, te će ponuditi povlaštene politike koje se tiču poreza na dodanu vrijednost za lijekove za liječenje rijetkih bolesti.

Na sastanku je također odlučeno da će Kina pojačati napore u borbi protiv siromaštva kako bi se 2019. godine iz siromaštva izvuklo najmanje 10 milijuna ljudi, nakon što je prošle godine iz siromaštva izvučeno 13,86 milijuna ljudi.

Kina će podržati komercijalne banke u dopunjavanju kapitala različitim kanalima, uključujući ubrzanje odobrenja trajnog izdavanja obveznica i uvođenje dugoročnih ulagača.

Zajmodavci s povećanim kapitalom moraju ponuditi više kredita privatnim poduzećima i malim i mikro poduzećima, navedeno je na sastanku.