Dužnosnici stavili naglasak na značajan rast kineske ”meke moći” u sektoru kulture

616
kinezi kultura

Kineski dužnosnici izvršili su pregled napretka Kine kada je riječ o ideološkoj i kulturnoj izgradnji, naglašavajući kako su, od održavanja 18. Nacionalnog kongresa Komunističke partije NR Kine otprije pet godina, ostvarena povijesna postignuća .

Nadležne službe za promidžbu to su objavile na konferenciji za medije koja je održana u petak, govoreći o ojačavanju kineske meke moći u sektoru kulture.

”Teorija inovacije Komunističke partije ima podršku naroda. Utjecaj informativnih medija se ojačao. Ključne socijalističke vrijednosti imaju mnogo zakonskiji temelj i javnu osnovu.

Brzina kulturnog i umjetničkog stvaranja raste. Kineska meka moć u sektoru kulture je itekako ojačala,” kako je objavljeno na konferenciji za medije.

Zamjenik ministra Odjela za promidžbu partijskog Centralnog komiteta Sun Zhijun istaknuo je kako nova postignuća u izgradnji ideologije stavljaju veći naglasak na stvaranje društvenih učinaka.

Zamjenik ravnatelja Središnjeg ureda za civilizaciju Xia Weidong naglasio je kako postignuća predstavljaju ideološke inovacije u posljednjih pet godina.

”Tijekom pet posljednjih godina koristili smo teoriju kako bi poboljšali Partiju, ohrabrili ljude te navodili naše prakse. Naša nastojanja uključuju i izdavanje knjige ‘Xi Jinping – Upravljanje Kinom’ te kolekciju najznačajnijih Xijevih govora. Izdanja su dobro prihvaćena i u zemlji i inozemstvu”, rekao je.