Kineski državni savjet održao prijem povodom Nacionalnog dana

702

Kineski državni savjet sinoć je u Narodnom domu u Pekingu održao svečani prijam, posvećen 66-togodišnjice od osnovanja Narodne Republike Kine, na kojem su sudjelovali kineski predsjednik Xi Jinping, kineski premijer Li Keqiang, I drugi partijski I državni čelnici, I vise od 1100 domaćih I stranih gostiju.

Na početku svog govora kineski premijer Li Keqiang iskoristio je priliku da u ime CK KPK I Kineskog državnog savjeta uputi svečane pozdrave svih Kinezima, izrazivši i iskrenu zahvalnost svim stranim prijateljima koji podržavaju izgradnju i modernizaciju Kine.

On je podvukao da je u proteklih 66 godina, osobito nakon provođenja politike reforme I otvaranja prema svijetu, pod rukovodstvom KPK, I zbog mudrosti I napora kineskog naroda, izgradnja socijalizma s kineskim karakteristikama postigla sjajan uspjeh.

“U budućnosti, mi ćemo pod rukovodstvom KPK na čelu s kineskim predsjednikom Xi Jinping, nastaviti I dalje ulagati velike napore za izgradnju bogate demokratske, civilizirane I harmonične moderne socijalističke države, I konačno ostvarenje” kineskog sna “, istakao je Li.