Kineski ambasador u BiH uručio hemodijalizni aparat kantonalnoj bolnici

89
Kineski ambasador u BiH

Ambasador Narodne Republike (NR) Kine u BiH Ji Ping danas je posjetio Bosanskopodrinjski kanton (BPK) Goražde, gdje je nakon susreta sa premijerkom Aidom Obućom i članovima Vlade BPK Goražde obišao Kantonalnu bolnicu Goražde te uručio hemodijalizni aparat vrijedan 30.000 KM za potrebe hemodijaliznog centra čija je uspostava u toku.


– Drago mi je što imam priliku da prvi put dođem u BPK Goražde i oduševljen sam gostoprimstvom premijerke kantona. Kineska ambasada je donirala jedan hemodijalizni aparat Kantonalnoj bolnici i to je u znak prijateljstva kineskog naroda – kazao je ambasador Ji Ping.

Premijerka BPK Goražde Aida Obuća istakla je da je riječ o značajnoj donaciji u pravom trenutku.

– Želim se zahvaliti Ambasadi NR Kine u BiH koja se odazvala našem pozivu da budu dio zajedničke pozitivne priče, a to je izgradnja hemodijaliznog centra u Kantonalnoj bolnici Goražde, te su donirali novi hemodijalizni aparat. Ovo je prva, ali ne i jedina donacija jer ćemo u narednom periodu imati sličnih donacija iz razloga što su mnogi prepoznali važnost ovog projekta – istakla je Obuća.

Naglasila je da je Kantonalna bolnica Goražde krajem prošle sedmice objavila tender za rekonstrukciju, izgradnju i adaptaciju hemodijaliznog centra te je izrazila nadu da će i radovi početi ubrzo.