Kineske carine predstavile mjere za borbu protiv epidemije

91
Kineske carine

Kina će ubrzati mjere za suzbijanje širenja novog koronavirusa kroz luke, rekli su iz kineskih carina.


Carine diljem zemlje su blisko pratile epidemiju u zemlji i inozemstvu, provele procjenu rizika sa sakupljenim informacijima i provele protumjere u lukama diljem cijele zemlje, rečeno je Lin Wei, dužnosnik Glavne carinske uprave, na tiskovnoj konferenciji u nedjelju.

Glavna carinska uprava zahtijeva od svog osoblja za ulaz i izlaz putnika prijavljivanje zdravstvenog stanja carini radi provjere simptoma. Radi boljih zdravstvenih provjera su ponuđene zdravstvene deklaracijske kartice na preko 10 jezika i QR kodovi, rekao je Lin.

Istovremeno se strogo provode nadzor tjelesne temperature i medicinske provjere, rekao je Lin.

Za one koje imaju simptome ili dolaze iz teško pogođenih zemalja ili regija ili ljude koji su bili u bliskom kontaktu s potvrđenim ili sumnjivim slučajem će carina strogo provesti epidemiološki nadzor, medicinsko istraživanje i laboratorijsko testiranje.

Potvrđeni slučajevi, sumnjivi slučajevi, osoblje sa simptomima i bliski kontakti će svi biti prebačeni, stavljeni u karantenu i zadržani radi promatranja, rekao je.

Glavna carinska uprava će također s nadležnim vlastima podijeliti informacije radi bolje prevencije i kontrole, rekao je Lin.