Kineska tvrtka CRRC Sifang donosi radna mjesta u Chicago

666

Investicija kineske tvrtke CRRC Sifang u Chicagu će stvoriti više mogućnosti zapošljavanja i doprinijeti lokalnom gospodarstvu, napisao je u četvrtak Cui Tiankai, kineski veleposlanik u Sjedinjenim Američkim Državama, u pismu čestitke novoj tvornici za sastavljanje motornih vlakova.

Cui je pohvalio investiciju kao “novi način suradnje između Kine i Sjedinjenih Američkih Država, a svakako će ih uslijediti još mnogo u budućnosti.”

Kao investitor, tvrtka CRRC Sifang America je održala svečanost na dan utemeljenja tvornice za sastavljanje motornih vlakova u predjelu Chicaga Southeast Side.

Mnogi istaknuti gosti, uključujući dva senatora SAD-a, gradonačelnika Chicaga Rahma Emanuela i kineskog generalnog konzula Honga Leija su se pojavili na svečanosti kako bi uputili svoje čestitke.

Tvrtka CRRC Sifang America je u 2016. dobila ugovor vrijedan 1,3 milijardi dolara o opskrbi Čikaških prijevoznih vlasti sa 846 novih motornih vlakova serije 7000 kako bi zamijenili gotovo polovicu trenutnih motornih vlakova agencije.