Kineska trgovina uslugama viša za 3,2%

147
kina trgovina rast

Kineska trgovina uslugama je tijekom prvih sedam mjeseci 2019. ukupno iznosila 3,09 bilijuna juana (približno 436 milijarda američkih dolara), uz rast od 3,2% na godišnjoj razini, pokazali su u srijedu podaci Ministarstva trgovine.


Izvoz usluga je iznosio 1,1 bilijun juana, uz rast od 9,5%, dok je uvoz dostigao 1,99 bilijuna juana, stoji u izjavi ministarstva.

Deficit u trgovini uslugama je iznosio 887,1 milijardi juana tijekom tog razdoblje, te je na godišnjoj razini pao za 9,8%.

Za razliku od trgovine robom, trgovina uslugama se odnosi da prodaju i isporuku nematerijalnih proizvoda, poput prijevoza, turizma, telekomunikacija, građevine, oglašavanja, računarstva i knjigovodstva.

Kina je poduzela korake za unapređenja razvoja trgovine uslugama, uključujući postupno otvaranje financijskog, obrazovnog, kulturnog i medicinskog sektora.

Podaci iz srijede su također pokazali kako je zemljina trgovina uslugama koje zahtijevaju znanje održala munjevit rast, rastući na godišnjoj razini za 10,8% na 1,06 bilijun juana.