Kineska nova godina: Skoro 7 milijuna Kineza će putovati u inozemstvo

587
kineski turisti

Ako je suditi prema priopćenju koje je u srijedu objavio Ctrip, vodeća kineska online agencija sa sjedištem u Šangaju, preko 400 milijuna Kineza će putovati tijekom proslave nadolazećeg blagdana Kineska nova godina po lunarnom kalendaru.

Od toga, prema izvješću, skoro 7 milijuna će ići u inozemstvo.

Također, navodi se kako su putnici iz 100 kineskih gradova bukirali svoja putovanja za skoro 500 odredišta u preko 90 zemalja i regija. Tajland, Japan, Indonezija i Singapur su među najpopularnijim odredištima, dok su nordijske zemlje, Ujedinjeni Arapski Emirati i Španjolska svjedočili najbržem rastu posjetitelja iz Kine.

Rasporedi putovanja koji pokrivaju kulturne znamenitosti i zimske sportove, u kojima mogu uživati velike obitelji, su najpopularniji izbori što pokazuje da su Kinezi voljni uživati u putovanjima visoke kvalitete.

Prema brojkama Kineske akademije za turizam svijetom je tijekom 2018. putovalo 140 milijuna Kineza što je na godišnjoj razini porast od 13,5 posto.

Potrošnja u uslužnom sektoru, uključujući putovanja postala je ključan dio potrošnje kod Kineza te pokretač gospodarskog razvoja odredišta u inozemstvu.