Kineska donacija Siriji od 1 milijun američkih dolara za kupnju hrane

649
Kineska donacija Siriji

Kina je donirala 1 milijun američkih dolara pomoći Svjetskom programu za hranu (WFP) u Siriji kako bi kupili hranu Sirijcima koji su pogođeni ratnim zbivanjima, u srijedu su izjavili iz kineske ambasade u Siriji.

Na svečanosti na kojoj se obilježio završetak dostave, a koja se odvila u srijedu, kineski veleposlanik u Siriji Qi Qianjin je istaknuo da je Kina obvezana nastavku humanitarne pomoći kako bi olakšala i pomogla sirijskom narodu.

“Kina će nastaviti pružati humanitarnu pomoć Siiji putem bilateralne suradnje sa sirijskom vladom ili međunarodnim organizacijama,” rekao je Qi.

Donacije iz Kine su iskorištene za kupnju oko 1 300 tona graška u razdoblju od prosinca prošle godine i veljače ove godine. Donacije su pomogle gotovo jednom milijunu ljudi diljem Sirije, sudeći prema izjavi WFP-a.

Od izbijanja sirijske krize 2011. godine, kineska vlada je s međunarodnim tijelima – uključujući sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) i Crvenim križem – potpisala brojne sporazume s ciljem pružanja medicinske pomoći i pomoći u hrani sirijskim izbjeglicama.