Kineska borba protiv siromaštva: Stručnjaci iz UK pohvalili napore kao dobar primjer za cijeli svijet

290
Kineska borba protiv siromaštva

Nedavno su britanski stručnjaci izjavili da su kineski napori u uklanjanju siromaštva postavili dobar primjer cijelom svijetu.


Na kineska Dva zasjedanja 2020. je Kina svijetu poslala jasnu poruku da će savladati teškoće izazvane udarom pandemije na gospodarstvo i istovremeno odlučno uklanjati siromaštvo, osiguravajući ostvarenje cilja sveobuhvatnog eliminiranja siromaštva u planiranom roku, izjavio je profesor Rana Mitter, direktor kineskog centra Sveučilišta Oxford, tijekom ekskluzivnog intervjua za Kineski medijsku grupu (CMG) te je dao visoku ocjenu kineskim postignućima u uklanjanju siromaštva.

”U prošlih 40 godina je Kina ostvarila rekord u uklanjanju siromaštva kod stotina milijuna ljudi, što je već postalo važan dio njene razvojne strategije, kao i važno dostignuće Kine. Što se sad događa u Kini je vrlo impresivno”, rekao je Mitter.

Martin Albrow, 82-godišnji akademik Akademije društvene znanosti u Britaniji i poznati sociolog je također rekao da je osiguranje ostvarenja kineskog cilja sveobuhvatnog eliminiranja siromaštva nije samo ogromno dostignuće, već je i postavilo dobar primjer cijelom svijetu. ”Za Kinu je to izvanredno te je svijetu pokazala kako Kina ostvaruje velika postignuća”, rekao je taj akademik.