Kineska automobilska industrija: Nova saradnja sa automobilskim kompanijama iz SAD-a

69
kineska automobilska industrija

Uprava Čangčuna, glavnog grada severoistočne kineske provincije Đilin, kineska automobilska kompanija FAW i američka kompanija Silk EV potpisale su danas na video konferenciji pismo o namerama.


Prema tom dokumentu, biće osnovana zajednička kompanija koja će se baviti proizvodnjom automobila Hungći (Crvene zastave) serije S, među kojima je i prvi model trkačkog automobila u sastavu Hungćija.

Kompanija Silk EV će uložiti 10 milijardi juana, kako bi sa partnerima izgradila ekološki sistem za automobilsku industriju u kome će centralne uloge imati provincija Đilin i italijanski Motor Vejli, pokušavajući da se Hungćji serija S izgradi kao globalni eminentni brend luksuznih sportskih vozila.

„Provincija Đilin ima čvrst temelj za razvoj autoindustrije i bogata je ljudskim resursima u toj oblasti. Kompanija je puna pouzdanja u proizvodnju trkačkih automobila Hungći serije S. Kompanija će u budućnosti u okviru inicijative Pojas i puta, koordinirajući globalne kapacitete stvaralaštva i sredstva, unaprediti razvoj i nadogradnju automobilske industrije“, navodi se u saopštenju američke automobilske kompanije.