Kina u travnju odobrila investicije u fiksnu imovinu vrijedne preko 8 milijardi američkih dolara

555
ulaganja investicije

Kineska agencija za gospodarsko planiranje je u travnju odobrila 15 projekata za investiranje u fiksnu imovinu s ukupnim investicijama koje su iznosile 51,7 milijardi juana (približno 8,1 milijardi američkih dolara).

Projekti su uglavnom u programima socijalnih usluga i industrijama visoke tehnologije, rekla je Meng Wei, glasnogovornica Nacionalne komisije za razvoj i reformu, na tiskovnoj konferenciji u srijedu.

Podaci su pokazali kako su u Kini investicije u fiksnu imovinu porasle 7% u prva četiri mjeseca godine, usporavajući sa 7,5% u razdoblju od siječnja do ožujka i predstavljajući usporavanje rasta dva uzastopna mjeseca.

Ulaganja u infrastrukturu su porasla za 12,4% na godišnjoj razini od siječnja do travnja, blago usporavajući s 13% u prva tri mjeseca.

Vlada je pripisala usporavanje naporima za regulaciju programa javno-privatnih partnerstva (JPP) i financijskih aktivnosti lokalnih vlada.

Na tiskovnoj koneferenciji u utorak je Liu Aihua, glasnogovornica Nacionalnog ureda za statistiku rekla kako će ulaganja u infrastrukturu dugoročno održati stabilan i održivi rast, budući da Kina ostaje najveća zemlja u razvoju na svijetu i postoji ogroman potencijal za širenje ulaganja u infrastrukturu.