Kina sa svijetom dijeli novi napredak u liječenju bolesti COVID-19

130
napredak u liječenju bolesti covid-19

Kina je zabilježila novi napredak u istraživanju lijekova i terapija za bolest COVID-19 , dijeleći sa svijetom kliničko iskustvo i postignuća i zalažući se za međunarodnu suradnju u proučavanju bolesti.


Jedan od istaknutih trenutaka novog napretka je liječenje matičnim stanicama, koje je upotrijebljeno u više od 200 slučajeva u Wuhanu, najteže pogođenom gradu tijekom epidemije u Kini, rekao je na tiskovnoj konferenciji u utorak Sun Yanrong, zamjenik šefa Kineskog centra za razvoj biotehnologije Ministarstva znanosti i tehnologije.

Klinički pokusi pokazuju kako je terapija sigurna i može povećati stopu izlječenja teških pacijenata kočenjem upala pluća i unapređenjem respiratorne funkcije pacijenata u rehabilitacijskom razdoblju, rekao je Sun.

Kina je također ostvarila napredak u oporavku liječenjem plazmom. Do sad je više od 700 pacijenata primilo takvo liječenje s dobrim učinkom. Srednja duljina boravka pacijenata koji su primili terapiju plazmom kod oporavka je značajno kraća nego u kontrolnoj grupi, rekao je Sun.