Kina prema planu održava Međunarodni sajam uvoza, rezervirano preko 80% izložbenih površina

53
Međunarodni sajam uvoza CIIE

Usprkos izazovima koje je donela epidemija COVID-19, treći Međunarodni kineski sajam uvoza (CIIE) biće održan prema planu od 5-10. novembra u Šangaju, saopštili su organizatori.


To je objavio Wang Bingnan, direktor ureda CIIE i zamjenik kineskog ministra trgovine, obraćajući se izlagačima na ceremoniji na kojoj je više od 50 kompanija već potvrđilo učešće. Preduzeća, koja su se događaju priključila kako na licu mesta, tako i putem interneta, uključuju nove učesnike kao i one koji su ranije učestvovali.

Do sada se preko 1400 tvrtki iz cijelog svijeta prijavilo za nadolazeći CIIE, rekao je Wang Bingnan, dodajući da je globalna ekonomija u sjeni zbog pandemije COVID-19, a CIIE pokazuje čvrst stav Kine u promicanju ekonomske globalizacije.

Sa oporavkom Kine od pandemije, mnogi izlagači su izrazili svoju uvjerenost u kinesku ekonomiju. Kako bi pokazala svoju posvećenost kineskom tržištu, “Tapestry” je potpisao memorandum o dugoročnom partnerstvu sa Sajmom, obećavši učešće u naredne tri godine.

Više od 80 posto planiranog izložbenog prostora rezervirano je za treću izložbu CIIE.