Kina povećala korištenje geotermalne energije

883
geotermalna energija

Kina do 2020. planira povećati godišnju uporabu geotermalne energije na ekvivalent potrošnje ugljena od 70 milijuna tona, budući da želi smanjiti potrošnju ugljena i zagađenje.

Godišnja uporaba geotermalne energije za grijanje bi do 2020. trebala dosegnuti ekvialent potrošnje ugljena od 40 milijuna tona, sudeći prema planu vladinih agencija uključujući i Komisiju za nacionalni razvoj i reformu i Nacionalnu administraciju za energiju.

Geotermalna energija je toplina koja je pohranjena u Zemlju, čista je i održiva. Pomak prema čisto energiji dolazi nakon jačanja vladinih napora u borbi sa zagađenjem.

Do kraja 2020. pogoni obnovljive energije opskrbljivat će s 1,9 trilijun kilovat sati električne energije, što će činiti 27 posto sveukupne opskrbe energijom, sudeći prema vladinom planu za obnovljivu energiju za razdoblje od 2016. do 2020.

Službeni podaci pokazuju da se energetska struktura Kine nastavila poboljšavati u prvoj polovici 2017. usred vladine kampanje za zeleni rast.

Potrošnja ugljena, koja je u prvih šest mjeseci iznosila oko 1,83 bilijuna tona, činila je 59,8 posto sveukupne energetske potrošnje tijekom tog perioda, što označava pad od 0,6 postotnih bodova u usporebi s istim razdobljem iste godine.