Kina potvrdila prijem podataka sa satelita Gaofen-6

610
satelita Gaofen-6

Kineska akademija znanosti je potvrdila kako je jedan od njenih instituta u ponedjeljak uspješno pratio i primio slikovne podatke s novolansiranog satelita za promatranje zemlje Gaofen-6.

Informacijski istraživački institut za svemirski prostor je objavio kako je Miyun postaja Kineskih zemaljskih postaja za satelitsko daljinsko opažanje primila prvu grupu podataka sa satelita Gaofen-6. Primljeno je 40GB podataka, a misija je trajala 6 minuta.

Satelit Gaofen-6 je 2. lipnja lansiran na raketi Dugi marš-2D iz Centra za lansiranje satelita Jiuquan u sjeverozapadnoj Kini.

S težinom od 1 064 kg i rokom trajanja od osam godina, satelit Gaofen-6 ima slične funkcije kao satelit Gaofen-1, ali s boljim kamerama, a njegove slike visoke rezolucije mogu pokrivati široka područja Zemlje, objavila je Državna uprava za znanost, tehnologiju i industriju nacionalne obrane.

Gaofen-6 može promatrati hranjivi sastav usjeva i pomoći u procjeni prinosa kao što su kukuruz, riža, soja, pamuk i kikiriki

Njegovi podaci će također biti primijenjeni u nadzoru poljoprivrednih katastrofa kao što su suše i poplave, procjeni poljoprivrednih projekata i istraživanju šuma i močvara.

Foto: Chinanews.com