Kina organizuje Samit o digitalnom razvoju

137
samit o digitalnom razvoju

Kina u gradu Fudžou u provinciji Fuđijen organizuje 2. Samit o digitalnom razvoju.


Drugi samit Digitalna Kina

Samit će se održati od 6. do 8. maja, saopštila je kancelarija za medije Državnog saveta.

Drugi samit Digitalna Kina predstavlja platformu za objavljivanje kineskih politika o razvoju informacionih tehnologija, prikazuje dostignuća u oblastima e-vlade i digitalne ekonomije, kao i za komunikaciju teorijskog i praktičnog iskustva u izgradnji digitalne Kine, rekao je Jang Sijaovei, zamenik direktora Kineske uprave za sajber prostor na pres konferenciji.

Tema samita će biti „Novi motor, novi razvoj i nova dostignuća osnažena informacijama“. Samit će obuhvatiti forume, izložbu o digitalnoj Kini i takmičenje inovacija, rekao je Jang.

Oko 1.500 gostiju

Samit zajedno organizuju Kineska uprava za sajber prostor, Državna komisija za razvoj i reforme, Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija i vlada provincije Fuđijen. Organizatori planiraju da pozovu oko 1.500 gostiju.

„Do sada je učešće potvrdilo više od 40 akademika sa Kineske akademije za nauku i Kineske akademije za inženjering, i gosti sa vodećih kompanija u digitalnoj oblasti“, rekao je Džang Džinan, zamenik guvernera provincije Fuđijen.

Džang je dodao da će tokom samita biti upotrebljene pametne tehnologije i oprema poput prepoznavanja lica i glasa, plaćanje prepoznavanjem lica, automobili bez vozača i 5G mreža.

Nekoliko ministarstava i komisija, uključujući Kinesku upravu za sajber prostor, Ministarstvo poljoprivrede i pitanje sela, Državna komisija za zdravstvo, tokom samita će najaviti niz politika o industrijskoj informatizaciji i razvoju digitalne ekonomije.