Kina i Nepal nadogradili odnose

205
Kina i Nepal Xi Jinping

Kina i Nepal su se u subotu složili oko nadogradnje odnose na strateško partnerstvo suradnje koje sadrži trajno prijateljstvo za razvoj i prosperitet.


Sporazum je ostvaren i najavljen kada se kineski predsjednik Xi Jinping sastao s nepalskim kolegom Bidjom Devijem Bandarijem.

Xi je rekao kako je stigao u Nepal prema rasporedu nakon što ga je Bandari toplo pozvao u posjet ove godine kada su se u travnju sastali u Pekingu. Također se složio s Bandarijem koji je rekao kako između Kine i Nepala postoji samo prijateljstvo i suradnja.

Xi je rekao kako je vidjeo iskren osmjeh n licima nepalskog naroda i osjeti prijateljstvo iz dubine njihovog src prema kineskom narodu, dodajući da je još jednom osjetio da prijateljstvo Kine i Nepala uživa široki konsenzus i čvrst temelj u Nepalu.

Dva naroda su dijelila dobro i zlo i postavila primjer prijateljske razmjene između susjednih zemalja, rekao je Xi, dodajući da se nada da će nastaviti tradicionalno prijateljstvo i tijekom posjeta podići bilateralne odnose na novu i višu razinu.

Foto: Xinhua/Xie Huanchi