Kina i Argentina: Predsednici o borbi protiv kovida 19 i bilateralnoj saradnji

55
Kineski predsjednik Xi Jinping

Kineski predsednik Si Đinping i predsednik Argentine Alberto Fernandez su u pismima razmenili mišljenja o zajedničkoj borbi protiv kovida 19 i jačanju praktične saradnje u svim oblastima.


Si je istakao da kineski i argentinski narod međusobno podržavaju u borbi protiv epidemije, što pokazuje duboko prijateljstvo dvaju naroda.

Trenutno se Kina, Argentina i druge latinoameričke zemlje suočavaju sa epidemijom, težnjom da se stabilizuje privreda, zaštite životi naroda i drugim teškim zadacima. Kina želi da nastavi saradnju sa Argentinom u borbi protiv epidemije i da pruži pomoć Argentini.

Kina odlučno podržava napore Argentine u zaštiti stabilnosti i razvoja države. Kina želi da produbi komunikaciju i praktičnu saradnju dveju zemalja, radi većeg napretka kinesko-argentinskih sveobuhvatnih strateških odnosa partnerstva, izjavio je Si.

Fernandez je tom prilikom izrazio zahvalnost kineskoj vladi i narodu na velikim naporima i vodećoj ulozi u međunarodnoj borbi protiv epidemije, kao i na pomoći argentisnkoj strani.

„Osećamo duboko prijateljstvo između Argentine i Kine. Verujem da pokrećemo briljantan period bilateralnih odnosa“, naveo je predsednik Argentine.