Kina će promovisati usluge zasnovane na protokolu internet verzije 6 (IPv6)

70
IPv6

Kina će ažurirati infrastrukturu internet televizijske mreže kako bi promovisala usluge zasnovane na protokolu internet verzije 6 (IPv6), saopštile su vlasti u nedelju.


Nadogradnja kineske televizijske mreže i ključne opreme, kao i softvera i hardvera televizijskih platforma na internetu je završena, navodi se u zvaničnoj izjavi.

Nadogradnje je deo kineskih mera za sprovođenje nacionalnog plana o usvajanju IPv6 u velikoj razmeri, navodi se u zvaničnoj izjavi koju su zajednički izdali Ministarstvo industrije i informacione tehnologije i Nacionalna administracija za radio i televiziju.

Glavni kineski provajderi usluga računanja u oblaku moraju da podešavaju svoje televizijske sadržaje na internet da budu kompatibilni sa protokolom IPv6, izjavile su vlasti, kapacitet usluge internet televizije na osnovu IPv6 se očekuje da iznosi više od 85 odsto od one na osnovu IPv4 do kraja 2020. godine.

IPv6 je najnovija verzija internet protokola (IP) koji pruža kompjuterima na mrežama identifikacije i lokacije preko interneta. IPv6 omogućuje mnogo veća teorijska ograničenja broja IP adresa od trenutnog IPv4 sistema.