Jiang Jianguo: Medij bi u novoj eri trebali bolje pokrivati priče iz Kine

851
Jiang Jianguo

Zamjenik ravnatelja Odjela za odnose sa javnošću Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Jiang Jianguo istaknuo je kako bi kineski mediji u novoj eri trebali izvještavati i o postignućima Kine kao i o njezinim nedostacima te se suočiti s gorućim pitanjima.

Jiang, koji je ujedno i ravnatelj Ureda za informiranje kineskog Državnog vijeća, prilikom sastanka na temu promicanja odnosa sa javnošću i medijima koji je održan u ponedjeljak, dodao je kako bi novinari prema inozemstvu trebali izvještavati o bogatom iskustvu Kine kada je riječ o državnom upravljanju, njezinoj mudrosti odnosno rješenjima za globalno upravljanje koje je dala.

Naglasio je kako je i nedavno zaključeni 19. Nacionalni kongres Komunističke partije Kine, koji je proglasio novu eru socijalizma s kineskim karakteristikama, omogućio novu priliku za odnose s javnošću i medije u Kini.

”Djelatnici u sektoru komunikacija i mediji trebaju odabrati teme koje je lako podijeliti, pričajući pritom priče iz Kine na mnogo življi način,” istaknuo je.

Potrebno je naglasiti da je ovaj sastanak organizirala Kineska grupa za međunarodno izdavaštvo u Hefeiju, glavnom gradu pokrajine Anhui na istoku Kine.