Jeftiniji internet u Kini će koristiti gospodarstvu

455
internet u Kini

Internet u Kini će pojeftiniti prosječno za 15% za mala i srednje velika poduzeća, a bit će proširena gigabitna širokopojasna mreža na više od 300 gradova.


Odluka je donesena u utorak na izvršnom sastanku Državnog vijeća kojim je predsjedao premijer Li Keqiang u naporu za postizanje višestrukog učinka za širenje domaće potražnje, jačanje zaposlenja i unapređenja života ljudi.

Internetske usluge učinile bržima i dostupnijima

Kineska vlada pridaje veliku važnost radu vezanom uz širokopojasne usluge razumnom stopom. Premijer Li Keqiang je naglasio da čvrsti napori trebaju biti uloženi kako bi se internetske usluge učinile bržima i dostupnijima i izoštrila međunarodna konkurentnost zemlje po tom pitanju.

Preko 3,76 milijuna 4G baznih postaja i 1,17 milijardi korisnika 4G mreže

Brojke Ministarstva industrije i informacijske tehnologije pokazuju da je gigabitna širokopojasna mreža provedena u više od 100 kineskih gradova. Zemlja sad ima preko 3,76 milijuna 4G baznih postaja i 1,17 milijardu korisnika 4G mreže.

Na sastanku je istaknuto da prema zahtjevima Središnje gospodarske radne konferencije i Vladinom radnom izvješću trebaju bit intenzivirani napori kako bi se internetske usluge u zemlji učinile bržima i jeftinijima. To neće samo donijeti koristi i pogodnost tvrtkama i ljudima, već pomoći u jačanju učinkovitih investicija i omogućiti digitalnom