Jače trgovinske veze između Kine i Australije

780
Li Keqiang Malcolm Turnbull

Kina će se otvoriti prema svijetu i surađivati s Australijom kako bi ojačale razvoj bilateralnih ekonomskih i trgovinskih veza, u četvrtak je izjavio Li Keqiang.

To će poslati pozitivnu poruku cijelom svijetu da će obje strane podržati liberalizaciju trgovine i ulaganja, te održavati trenutačni globalni trgovinski sustav, rekao je Li u razgovoru s premijerom Australije Malcolmom Turnbullom.

Li je govorio o rastućem trendu protekcionizma, te je dodao da je Kina, suočavajući se s raznim globalnim izazovima, voljna surađivati s Australijom i drugim zemljama kako bi održala mir i stabilnost regije i svijeta.

Tijekom proteklih 45 godina diplomatskih veza, Kina i Australija su stvorile duboko prijateljstvo te svjedočile velikim postignućima u nizu područja, rekao je.

Kina i Australija će nastaviti jačati međusobno poštovanje i zajedničke interese u duhu jednakost, dodao je Li, dodajući da će dvije države surađivati u jačanju političkog povjerenja, strateških komunikacija i pragmatične suradnje, kako bi održale stabilan razvoj bilateralnih odnosa.

Turnbull je pohvalio bliske veze i suradnju između dvije zemlje, kao i čestu komunikaciju na visokoj razini.

Također je rekao da će Australija produbiti zajedničko povjerenje s Kinom i održavati dobre bilateralne veze.

Promoviranje globalne slobodne trgovine dovest će do više zapošljavanja i ekonomskog rasta, rekao je Turnbull.