Izgrađen novi pekinški aerodrom

786
novi pekinški aerodrom Daxinig

Izgrađen je novi pekinški aerodrom. Aerodrom Beijing Daxing je prema rasporedu dovršen u nedjelju, a pripreme za poslovanje prema očekivanjima jednog od najprometnijih središta za zrakoplovni promet su počele.


Riječ je o najvećem svjetskom integriranom prometnom centru. Zgrada terminala je također najveća zgrada na svijetu izgrađena strukturom od bešavnog čelika s prvim svjetskim dizajnom odlaznih i dolaznih platformi na dva kata.

Zračna luka, koja će se prema rasporedu otvoriti prije 30. rujna, će postati vodeće središte zračnog prometa za međunarodna putovanja u i iz Kine, podržavajući rast Kine kako bi postala najveće svjetsko tržište za civilno zrakoplovstvo, što je prognozirano da će se dogoditi sredinom 2020-ih.

Prognozirano je da će godišnji putnički promet do 2025. doseći 72 milijuna i daljnje se povećati na 100 milijuna do 2040., kada će vjerojatno prestići Međunarodnu zračnu luku Hartsfield-Jackson u Atlanti u Sjedinjenim Američkim Državama i postani najveća zračna luka po putničkom prometu.