Investiciona saradnja Kine i Rusije

241
saradnja Kine i Rusije

Potpredsednik Vlade Kine Han Dženg i prvi potpredsednik Vlade Rusije Anton Silujanov predsedavali su zajedno šestim sastankom Komiteta za investicionu saradnju Kine i Rusije u Pekingu.


Dve strane su sumirale napredak dveju zemalja u investicionoj saradnji i sprovođenju velikih projekata.

Han Dženg je rekao da su se predsednici Si Đinping i Vladimir Putin složili o produbljivanju investicione saradnje dveju zemalja.

On je rekao da kineska strana želi da svestrano ispuni važni dogovor postignut među liderima dveju zemalja i da unapređuje visokokvalitetan razvoj Kine i Rusije u oblasti investicija.

On je dodao da dve zemlje treba da podstaknu preduzeća da proširuju saradnju u naučnim inovacijama, digitalnoj ekonomiji, poljoprivredi i finansijskim uslugama i dalje unapređuju stvaranje stabilnog, pravednog i transparentnog poslovnog okruženja.

Silujanov je izjavio da su Kina i Rusija poslednjih godina neprestano povećavale obim trgovine i investicija i postigle važan napredak u više važnih projekata u oblasti infrastrukture, energetike, poljoprivrede, medicine i tehnologije.

Ruska strana želi da ispuni važan konsenzus postignut između lidera dveju zemalja, preduzme više mera za olakšavanje trgovine i unapređuje primenu više projekata, kao i da kineskim preduzećima pruži bolje okruženje za poslovanje u Rusiji.