Hrvatska predsjednica: Projekt mosta otvara novo poglavlje u vezama s Kinom

566
Pelješki most

Izgradnja najvećeg infrastrukturnog projekta u Hrvatskoj, Pelješkog mosta, je otvorila novo poglavlje u vezama Hrvatske i Kine, rekla je u četvrtak u Zagrebu hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.


Razgovor o Pelješkom mostu

Hrvatska predsjednica se sastala s predstavnicima Kineske komunikacijske građevinske tvrtke (CCCC – China Communications Construction Company) i Kineske korporacije za ceste i mostove (CRBC – China Road and Bridge Corporation), s kojima je razgovarala o Pelješkom mostu i mogućoj suradnji na prometnim projektima u zemlji.

“Taj projekt ima veliku važnost za Hrvatsku, ali i za Narodnu Republiku Kinu, jer joj je to prvi takav projekt u Europskoj uniji,” rekla je Kolinda Grabar-Kitarović. “Postoji potencijal za još bolju i mnogostranu suradnju između dvije zemlje,” istaknula je predsjednica.

Hrvatska prepoznaje važnost Pojasa i puta

Također je rekla da Hrvatska prepoznaje važnost inicijative Pojas i put, naglašavajući da je prisustvo kineskog premijera na 8. samitu Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe važno za tu zemlju na jugoistoku Europe.