Helga Zepp-LaRouche: Nacionalni kongres KPK osigurava svijetlu budućnost za kineski narod

981
Helga Zepp-LaRouche

19. Nacionalni kongres Komunističke partije Kine (KPK) će ujediniti zemlju pod vodstvom kineskog predsjednika Xija Jinpinga, “što znači svijetlu budućnost za kineski narod,” rekla je predsjednica njemačkog think tanka Institut Schiller, Helga Zepp-LaRouche.

“Očito je kako predsjednik Xi Jinping ima izvanrednu osobnost punu ljubavi. Vodi zemlju inspiracijom, što je najbolji od svih oblika vodstva,” rekla je Zepp-LaRouche u nedavnom intervjuu za agenciju Xinhua.

LaRouche je rekla kako je uvjerena da će kongres postići veliki uspjeh.

Povijesna konferencija će izabrati novi Centralni komitet KPK i Centralnu komisiju za disciplinske inspekcije KPK, donijeti amandmane na Statut KPK i odrediti nacrt za razvoj Kine u idućih pet godina i dalje.

U intervjuu, LaRouche je rekla kako je “Kineski san” koji ima za cilj pomlađivanje kineske nacije velika inspiracija, ne samo za Kinu, već i za ostatak svijeta.

“Možete osjetiti optimizam koji je stvoren u Kini kada razgovarate s običnim ljudima, uključujući mladež, što je u oštroj suprotnosti s kulturalnim problemima takozvane “kulture mladeži” u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi,” rekla je.

LaRouche je rekla kako je putovala u Kinu nekoliko puta posljednjih godina i bila je impresionirana sposobnošću KPK za ostvarivanje i provođenje strateških planova na visokoj razini.

Hvalila je inicijativu Pojas i put, govoreći kako je to jedna od najvažnijih strateških inicijativa u svijetu koja će unaprijediti zajednički razvoj i umanjiti siromaštvo. Do sada se više od 70 zemalja pridružilo inicijativi.

“Pokazuje kako ljudi mogo postići bilo što kada se ujedine oko dobrog plana,” rekla je.

Osnutak Azijske infrastrukturne investicijske banke, Fonda Puta Svile i drugih institucija unutar mehanizma inicijative će pomoći u nošenju s problemima u zemljama u razvoju, dodala je.