Hangdžou na UN listi 15 najboljih svetskih turističkih gradova

1556
Hangdžou

Svetska turistička organizacija UN (UNWTO) uvrstila je Hangdžou u Kini na listu 15 svetskih gradova sa najboljom praksom u turizmu.

Hangdžou je na listi zbog inovativnosti u zaštiti i razvoju, kao i zbog stalnog investiranja u istorijske i kulturne resurse.

Nagrada je ustanovljena da bi se izdvojilo 15 gradova u svetu koje UNWTO smatra primerom najbolje prakse u turizmu, među gradovima u 193 države članice UN.

Hangdžou je ocenjen za uticaj turizma na zajednicu i u kulturnoj kategoriji, a grad se prvi put našao u konkurenciji. Nagrada je bazirana na međunarodnim turističkim standardima u cilju podizanja turističkog sektora na viši nivo, u čemu je Hangdžou načinio proboj.

Grad je uvršten na listu zbog inkluzije, zahvaljujući dugogodišnjim naporima u transformaciji grada u međunarodni grad i međunarodnu turističku destinaciju, kao i poboljšanja tretmana lokalne kulture.

Grad se istakao u međunarodnoj tržišnoj konkurentnosti nalazeći se naspram najpoznatijih svetskih turističkih destinacija učvršćujući sopstvene jedinstvene turističke resurse.

Kineski predsednik Si Đinping promovisao je turističke resurse Hangdžoua na samitu G20 koji je održan prošle godine u ovom gradu, što je odmah podiglo vidljivost grada u svetu i učvrstilo njegovu reputaciju turističke destinacije.