Globalni delegati pohvalili Xijevu poruku Svjetskoj internetskoj konferenciji

708
Predsjednik Narodne republike Kine Xi Jinping

Predvodnici inovacije i predstavnici vlada iz zemalja diljem svjeta su rekli kako riječi kineskog predsjednika Xija Jinpinga u čestitnom pismu 4. Svjetskoj interenetskoj konferenciji imaju veliku važnost i praktičnost.

U svom pismu, Xi je rekao kako je razvoj intereneta donijeo mnogo novih izazova za suverenitet, sigurnost i razvojne interese zemalja na svijetu.

Rekao je kako se Kina nada da će raditi sa međunarodnom zajednicom na poštovanju kiberenetičkog suvereniteta i promicanju duha partnerstva kako bi zajednički unaprijedili razvoj, zaštitili sigurnost, sudjelovali u upravljanju i dijelili dobrobit.

Kina je pozvala zemlje svijeta na vožnju brzim vlakom interneta i digitalnog gospodarstva, što je inspirirajuće, rekao je Vallobh Muangkeo, glavni tajnik Nacionalne skupštine Tajlanda.

“Nadamo se kako će Tajland dijeliti dobrobit i sreću koju donosi razvoj internetske industrije duž kineskog “digitalnog puta svile”,” rekao je

Luigi Gambardella, predsjednik organizacije ChinaEU, poslovno usmjerenog međunarodnog udruženja čiji je cilj povećanje poslovne suradnje i međusobnih investicija u internetu, telekomunikacijama i visokoj tehnologiji između Kine i Europe, rekao je kako su Xijeve riječi pokazale njegovu predanost.

“Xi prepoznaje kako je ispred nas mnogo izazova kao što su sigurnosni problem i zaštita privatnosti. Danas nije moguće raspravljati o budućim mjerama i regulacijama interneta bez Kine,” rekao je. “Xijeve riječi pokazuju kako je Kina vrlo sklona radu s drugim zemljama kako bi raspravili o izazovima i surađivali.”

Tatjana Matić, državna tajnica Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, je rekla kako zajednički interes može biti ostvaren samo kada sve zemlje postanu sudionice globalnog kiberprostora.

“Mislim kako je ključno da se sve zemlje okupe oko izgradnje bolje budućnosti za naše društvo,” rekao je Muhamed Almešekah, zamjenik ministra za planiranje i razvoj u Ministarstvu komunikacija i informacijske tehnologije Saudijske Arabije.

Rekao je kako je zadivljujuće vidjeti kako se zemlje trude u fokusiranju na dovođenju interneta do što više ljudi. “Misilim kako smo svi zajedno u borbi protiv izazova u kiberprostoru i smišljanju inovativnih rješenja.”

Konferencija s temom “Razvoj digitalnog gospodarstva za otvorenost i dijeljenu dobrobit — izgradnja zajednice koja dijeli budućnost u kiberprostoru,” traje od nedjelje do utorka.

Prema organizacijskom vijeću, preko 1 500 gostiju iz više od 80 zemalja i regija, uključujući vladine dužnosnike, čelnike međunarodnih organizacija, vodeća imena internetskih tvrtki, stručnjake i znanstvenike, sudjeluje na konferenciji u istočnom kineskom gradu Wuzhenu u pokrajini Zhejiang.