“Globalna ordinacija” Kineske medijske grupe za borbu protiv epidemije

115
tradicionalna kineska medicina

“Globalna ordinacija”, video sastanak CGTN-a pri Kineskoj medijskoj grupi, 26. marta je pozvala stručnjake za tradicionalnu kinesku medicinu iz grada Wuhana, Pekinga, Šangaja i Guangzhoua, i kolege iz Kanade, Velike Britanije, Indije i Pakistana da zajedno raspravljaju o ulozi tradicionalne kineske medicine u borbi protiv epidemije novim koronavirusom.


Bivši predsednik Britanske državne asocijacije za travarstvo Stiv Kipaks, šef Odeljenja za hitne slučajeve Šangajske bolnice “Lunghua” Fang Bangđijang, lekar Kanadskog fakulteta za kinesku medicinu Dilan Kirk, lekar iz bolnice Sijuen pri Kineskoj akademiji za kinesku medicinu Jang Džisju i drugi stručnjaci razgovarali su o upotrebi tradicionalne kineske medicine u lečenju respiratornih simptoma zbog koronavirusa.

Zamenik šefa bolnice Sijuen, Li Hao, je na sastanku rekao da tradicionalna kineska medicina znatno doprinosi lečenju pacijenata sa blagim simptomima, takođe smanjuje vreme lečenja pacijenata sa teškim simptomima.

Specijalni program “Globalna ordinacija” CGTN-a je već organizovao dva sastanka za komunikaciju između kineskih i stranih lekara.