Glavni tajnik Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Xi Jinping obećao daljnju reformu i šire otvaranje Kine svijetu

836
kineski predsjednik Xi Jinping

Glavni tajnik Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Xi Jinping obećao je u srijedu, tijekom obraćanja medijima, daljnju reformu i šire otvaranje Kine svijetu.

”Izvršit ćemo pregled našeg iskustva i graditi na dobrom zamahu kako bi nastavili modernizirati kineski sustav i upravljački kapacitet te uložiti odlučna nastojanja kako bi se sveobuhvatno produbila reforma, a Kina i dalje šire otvarala svijetu,” istaknuo je Xi dodajući kako se iduće godine obilježava 40. godišnjica pokretanja reformi i otvaranja koji su započeli 1978.

Naglasio je kako su reforme i otvaranje ključni potezi koji oblikuju budućnost Kine. Četrdeset godina reformi i otvaranja su omogućili Kinezima da vode pristojne pa čak i ugodne živote.

”Vidjet ćemo kako reforma i otvaranje nadopunjuju i jačaju jedno drugo. Uvjeren sam kako će veliki preporod kineske nacije postati stvarnost tijekom reformi i otvaranja,” istaknuo je Xi.