Dužnosnik: Kineske protuvirusne mjere učinkovite u suzbijanju uvoza slučajeva

139
Međunarodna zračna luka Peking-Daxing

Kineske protuvirusne mjere protivn potencijalnog uvoza bolesti koju izaziva novi koronavirus (COVID-19) putem međunarodnih letova su se pokazale učinkovitima, rekao je u ponedjeljak zrakoplovni dužnosnik.


Od 5. travnja je prilagođeno 112 međunarodnih letova prema Pekingu, s približno 25 700 putnika koji su stigli kroz određenu prvu točku ulaska, rekao je na novinskoj konferenciji Han Guangzu, dužnosnik Uprave za civilno zrakoplovstvo Kine.

Kina je krajem ožujka odlučila da će preusmjeriti sve međunarodne letove prema zračnim lukama u 12 ostalih određenih kineskih gradova, kao dio napora za smanjivanje rizika od virusa za glavni grad.

Preusmjeravanje i prilagodba međunarodnih letova su pomogli u obuzdavanju uvezenih slučajeva, povećanju učinkovitosti carina i pružanju boljih usluga za putnike, rekao je Han.

Uprava za civilno zrakoplovstvo Kine će, blisko prateći stanje epidemije u inozemstvu, nastaviti optimizirati mjere prevencije i kontrole te navoditi zrakoplovne prijevoznike i zračne luke u usvojanju prikaldnog prilagođenog pristupa, dodao je Han.