Dosadno atletsko stopalo i recepti iz kućne radinosti — Magičan učinak đumbira, soli i octa

906

Altetsko stopalo je stopalo zaraženo gljivicama, odnosno radi se o kožnoj bolesti koja se lako ponavlja.

Debele zanoktice, topla, vlažna i ne provjetravana okolina pogodna je za razmnožavanje gljivica i razvoj te bolesti. Osim toga, prijenos bakterija veoma je je jednostavan među članovima jedne obitelji te ju je iz tog razloga teško liječiti te itekako dosađuje mnogima.

No postoje rješenja, samo treba biti uporan i poslužiti se pravim receptima i načinima kako bi se gljivice kompletno uklonile.

Za početak možete probati pranje nogu vodom od đumbira, octa i soli. Đumbir, sol i ocat svaki pojedinačno mogu ubiti bakterije, no sa slabijim djelovanjem. Ukoliko ih iskoristite zajedno – utjecaj je mnogo jači.

Sastojci: 100g đumbira, 50g soli i 100ml octa.

Priprema: Stavite đumbir i sol u lonac, ulijete vodu i kuhajte 10 minuta nakon vrenja. Dodajte ovo vodi za pranje nogu nakon što se tempratura smanji i ne zaboravite prije samog pranja dodati i ocat.

Napomena: Na ovaj način perite noge pola sata, jedan ili dva puta tjedno. Općenito, nakon tri do sedam tretmana atletsko stopalo se može izliječiti, no bilo bi dobro da se ovim koristite dvaput u svakih sedam dana tijekom četiri tjedna kako bi se osiguralo potpuno uklanjanje bakterija. Osim toga, trebate nastaviti koristiti lijekove nekoliko tjedana nakon što osjetite oporavak, odnosno ne smijete ih prestati koristiti ”po osjećaju”.